zaterdag 1 september 2012

Wat kost een keuken?

Wat kost een nieuwe keuken?


Heel vaak krijg ik een vraag over wat een keuken kost en dan wordt er ook nog bijgezegd normaal gesproken.... Dit is zeer afhankelijk van je smaak en wensen. Daarom wil ik je op basis van een paar voorbeelden duidelijk maken wat jouw keuken nou zou kosten. (En laat je niet gek maken door gratis montage van een keuken want er is niemand die 's morgens vroeg gratis voor iemand anders aan het werk gaat, de montagebedragen worden altijd bij de keukens berekend!)

Smaak en wensen zijn bepalend voor uw nieuwe keuken!


"Zoveel mensen en zoveel wensen" word er wel gezegd! Om het kort te houden heb ik hieronder een rekensom naast een wensenlijstje gezet. Dit wensenlijstje kan varieren van: normaal tot zeer luxe.

Wensen en kosten:

Voorbeeld 1: Geen of weinig wensen maar toch goed!:


 
Bij geen of weinig wensen moet je rekening houden met een kostenplaatje van €625,00 per meter. Hier zijn de apparatuur, werkblad en de kosten van de spoelbak en de kraan in meegenomen. Als je de keuken door een vakman wil laten instaleren, bereken hier dan ook de montagekosten van de keuken overheen van ongeveer €250,00 per meter.
Let op: bij hoekkeukens altijd de totale muurmaat rekenen.

Voorbeeld: je hebt een keuken van 3,30 meter. Doe de meters x €625 = €2062,50 en als je de keuken wil laten installeren en monteren komt hier de meters (3,30 meter)  x montagekosten per meter (€250) bij = €825,00 totaal zal de keuken gemiddeld €2887,50 kosten inclusief de montage.


Voorbeeld 2: Weinig wensen tot gemiddelde luxe keuken:


Bij weinig wensen tot gemiddelde luxe zal de keuken worden geupgrade met een A merk apparatuur en zullen al de 5 keukenapparatuur in de keuken aanwezig zijn. Het werkblad is uitgevoerd in een basis graniet variant en al de keukenapparaten en accessoires die je het meest gebruikt zullen zeer gebruiksvriendelijk zijn en een lange levensduur hebben. Deze keuken zal gemiddeld zo'n €2500,00 per meter kosten en de keuken zal gemonteerd worden voor een gemiddelde prijs van €280,00 per meter.
keuken

Voorbeeld: je heb een keuken met een totale muurlengte van 3,30meter. Doe deze meters x €2500,00 dan kom je totaal uit op €8250,00 Als deze keuken gemonteerd zou moeten worden door een vakman komt de montageprijs van deze keuken uit op (3,30 meter x €280) €924,00


Voorbeeld 3: Gemiddelde luxe tot zeer luxe keuken:


Heb je een uitgesproken smaak en kan niemand u hiervan afpraten, je wil gewoon jouw droomkeuken, dan heb je ook de bijpassende wensen. Je wensen heb ik ingedeeld van gemiddelde luxe tot zeer luxe wensen. Uiteraard houden we in deze keuken ook ruimte voor de praktische indeling maar uw keuken moet wel uitstraling hebben. Deze keuken word uitgevoerd in bovengemiddelde kwaliteit en heeft een zeer lange levensduur. Het werkblad is voorzien in de luxere soorten graniet of harde composiet. De keukenapparatuur is uitgevoerd in een absoluut A merk en er is een apparaat bij toegevoegd zoals een stoomoven of een extra combimagnetron. Ook zit er in deze keuken een Quooker® waarmee u kokend water kan tappen wanneer je het maar wil. Omdat er nogal wensen zijn is het moeilijk om een prijs te bepalen maar na wat rekenwerk heb ik de keuken als volgt berekend: Deze keuken zal €3150,00 per meter gemiddeld kosten en de montage van deze keuken zal liggen op €350 per meter.

Voorbeeld: je hebt een totale keukenlengte van 4,00 meter en een keukeneiland van 2,40 meter de totale meters zijn 6,20 meter totaal komt de keukenprijs gemiddeld uit op: €19530,00 De montageprijs van deze keuken komt op(€350,00) x het aantal meters (6,20 meter) €2170,00

Uiteraard kan u ook contact opnemen via mijn website: www.bobkeukenbouwer.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten